Gouden Gids wil reorganiseren

Gouden Gids, onderdeel van het Amerikaanse ITT-concern, heeft een reorganisatie van het bedrijf aangekondigd, als gevolg waarvan wordt verwacht dat arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Gouden Gids heeft momenteel vestigingen in Deventer, Maarssen, Den Bosch, Breda, Delft en Amsterdam. Het bedrijf heeft ongeveer zeshonderd mensen in dienst.

De reorganisatie komt in een tijd dat Gouden Gids fraaie winstcijfers boekt. Vorig jaar haalde de onderneming bij een omzet van 210 miljoen gulden een winst van 48 miljoen gulden. Voor het lopende jaar voorspelt de directie een winst van 50 miljoen bij een omzet van 235 miljoen gulden. Tot kort geleden had Gouden Gids een exclusief contract met de PTT over het doorgeven van informatie als telefoonnummers en postcodes. In het verleden heeft het bedrijf met de PTT gesprekken gevoerd voer het opzetten van een gezamenlijke onderneming maar door de liberalisering van de Europese markt voor post en telecommunicatie is zowel de exclusiviteit als de joint venture thans van de baan.