Eis tien jaar moord krantenbezorgster

ROTTERDAM, 15 JUNI. Tien jaar gevangenisstraf wegens moord op een 18-jarige krantenbezorgster.

Dat eiste officier van justitie mr. C. van Beuningen gisteren voor de rechtbank in Rotterdam tegen een 21-jarige man uit die stad. De man heeft bekend op 10 maart zijn ex-vriendin meerdere keren met een mes te hebben gestoken. Het meisje verliet die ochtend iets na half zes haar ouderlijk huis om "de Volkskrant' te gaan bezorgen. Buiten kwam zij haar ex-vriend tegen. Die was naar de woning van het meisje gegaan om haar te waarschuwen voor een groep Duitsers die hem al enige tijd bedreigden, zo verklaarde hij tegenover de rechtbank. Na enige tijd kregen de twee ruzie over hun relatie. Volgens eigen zeggen “door het dolle heen” stak hij het meisje verscheidene keren met een groot mes. De rechtbank en de officier twijfelden sterk aan het verhaal over de Duitsers. Uit verklaringen van een goede vriend is gebleken dat de verdachte de avond daarvoor had gezegd dat hij het meisje “ging afmaken”. Ook de moeder van het meisje heeft gezegd dat haar dochter door de jongen was bedreigd. Zij had altijd een aardappelmesje bij zich om zich eventueel tegen hem te kunnen verweren. Uitspraak 28 juni.