Winst Orthocenter fors teruggelopen

Orthocenter (beugeltandheelkunde) heeft vorig jaar de winst fors zien zakken van 1,8 miljoen naar 556.000 gulden.

De directie van de Hoornse onderneming wil het dividend over 1992 passeren. Over 1991 werd 24 cent per aandeel betaald of naar keuze 1/3 procent in aandelen.

Het bedrijf stelt nu voor de nominale waarde van de gewone aandelen te verlagen van 50 naar 10 cent en die van de prioriteitsaandelen van 100 naar 20 gulden. Dit geeft de mogelijkheid om aandeelhouders een fiscaal vrije uitkering te verstrekken, zo schrijft de directie.

De omzet steeg vorig jaar van 5,9 miljoen naar 8,3 miljoen gulden. Er zijn vorig jaar drie orthodontische praktijken overgenomen; twee nieuwe vestigingen werden geopend. Eind 1992 bezat het Hoornse bedrijf totaal dertien behandelcentra. Voor volgend jaar verwacht de directie enige verbetering van het netto resultaat.