Weifelende start van bridgers

MENTON, 14 JUNI. De Nederlandse bridgers zijn de strijd om het Europese kampioenschap in Menton matig begonnen. Van Engeland werd met 20-10 verloren, van Monaco slechts met 19-11 gewonnen. Na twee ronden staat Nederland op de achttiende plaats.

De vrouwen spelen voor het begin van het viertallentoernooi het parenkampioenschap. Jet Pasman en Anneke Simons scoorden in de eerste ronde 60,7 procent en staan vijfde.

Het mannenteam had zich in Menton ingesteld op een eerste wedstrijd tegen San Marino, een gemakkelijke tegenstander. Doordat Wit-Rusland op het laatste moment wegbleef, werd het hele speelschema omgegooid. Nederland moest beginnen tegen Engeland, dat het sterkste paar Forrester/Robson miste. Hun jonge vervangers, de tweeling Gerald en Stuart Tredinnick, deden het echter uitzonderlijk goed. De oud-Europese kampioenen bij de junioren hadden bovendien het geluk dat te hoge contracten toch thuiskwamen door uiterst gunstige verdelingen. Die meevaller hadden de Nederlandse debutanten Westerhof en Jansen niet. Omdat ook Leufkens/Westra niet tot opvallende resultaten kwamen was de nederlaag van 20-10 (26-65) een feit.

De overwinning met 19-11 op Monaco, voor bijna alle sterke bridgelanden een tussendoortje tijdens een slopende competitie, kan nauwelijks een revanche genoemd worden voor het verlies tegen de Engelsen.