Verdachte overval Albert Heijn eist directe vrijlating

HILVERSUM, 14 JUNI. De 27-jarige, in Chili wonende man die verdacht wordt van deelname aan de bloedige overval op een Albert Heijnfiliaal in Oosterbeek in mei 1990, heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat.

De man, die op verzoek van de Nederlandse politie is aangehouden, eist dat hij vrijgelaten wordt. Het geding zal waarschijnlijk volgende week in Den Haag dienen. Dat is via de raadsman van de verdachte bekend geworden. De man wordt gezien als hoofdverdachte van de overval, waarbij twee doden en een zwaar gewonde vielen. Hij wordt op verzoek van de Nederlandse politie in Santiago in Chili vastgehouden omdat Justitie en Buitenlandse Zaken druk bezig zijn met een uitleveringsverzoek. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Chili.