Prof. dr. H.M. Pinedo krijgt vandaag de ...

Prof. dr. H.M. Pinedo krijgt vandaag de Chiron-prijs uitgereikt, een hoge Italiaanse onderscheiding op het gebied van biomedisch onderzoek.

Pinedo is klinisch wetenschappelijk directeur van het Nederlands Kanker Instituut/Anthoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, alsmede hoofd van de afdeling geneeskundige oncologie van het VU-Ziekenhuis. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor klinisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de oncologie en de wijze waarop hij nieuwe kennis heeft verspreid in de vorm van onderwijs en training. Pinedo heeft veel onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker met chemotherapeutica. De laatste jaren richt dit onderzoek zich vooral op de ongevoeligheid van tumoren voor chemotherapeutica en de mogelijkheid bij patiënten die ongevoeligheid te overwinnen.