Pepijn Aardewijn pakte de dubbel. Hij won ...

Pepijn Aardewijn pakte de dubbel. Hij won zaterdag op het NK roeien op de Bosbaan in Amsterdam de lichte skiff (7 minuut 09 seconde) en gisteren de zware skiff in 6.56,63 over twee kilometer.

De zware favoriet Henk Jan Zwolle haperde op de tweede vijfhonderd meter, lag op één kilometer bijna zes seconden achter en kon dat met zijn eindsprint niet meer goedmaken. “In het laatste stuk ben je kansloos tegen die zware jongens”, zei Aardewijn na afloop. “Dus moet je in het begin winnen en dan volhouden.”

De Holland Acht, waarin de boegparen Compagner/Woldringh en Van Steenis/Van Iwaarden de laatste weken van plaats zijn gewisseld, roeide een baanrecord met 5.31,52. De ploeg overweegt niet te starten op de Koninklijke Holland Beker, over twee weken in het Groningse Harkstede, en te kiezen voor een sterker bezette buitenlandse wedstrijd met onkostenvergoeding.