Nieuwe actie in Rotterdam tegen overlast van horeca

ROTTERDAM, 14 JUNI. De politie van Rotterdam-Rijnmond heeft in de nacht van zaterdag op zondag een actie uitgevoerd tegen de horeca-overlast in de stad.

Bij invallen in vier café's in de binnenstad verrichtte zij 65 aanhoudingen. Van de arrestanten zijn er inmiddels 62 weer op vrije voeten. De drie overigen zitten nog vast op verdenking van handel in verdovende middelen. Er werden enkele honderden grammen softdrugs in beslag genomen.

Niet bekend

Het optreden maakte deel uit van de "structurele' aanpak van de drugscriminaliteit die de politie in Rotterdam in april van dit jaar aankondigde. Sindsdien zijn in de Maasstad vijf van dergelijke “veegacties” geweest tegen overlast in de wijken. Vrijdagavond trad de politie op tegen drugsrunners, die "drugstoeristen' vanaf de snelweg naar drugspanden in de binnenstad gidsen.