Lage opkomst bij stembus Nigeria

LAGOS, 14 JUNI. De presidentsverkiezingen in Nigeria hebben zich zaterdag gekenmerkt door een zeer lage opkomst.

In sommige delen van het land kwam nog geen 20 procent van de geregistreerde kiezers opdagen. Zelfs in Lagos, waar de bevolking sterk politiek bewust is, was de opkomst laag. In het kiesdistrict van Moshood Abiola, één van de twee presidentskandidaten, nam één derde van de kiesgerechtigden de moeite om te komen stemmen. De algemene indruk van waarnemers bij de verkiezingen is dat de bevolking apatisch en wantrouwig heeft gereageerd in de laatste fase van het democratiseringsproces. De bevolking kan nog steeds niet geloven dat de militaire president Babangida zich aan zijn belofte houdt om werkelijk op 27 augustus op te stappen. De uitslagen worden verwacht in de komende 48 uur. Volgens een militair decreet mogen de media geen tussentijdse uitslagen publiceren.