Joshua Redman

Joshua Redman: Joshua Redman (Warner Bros 9362-45242-2). Distributie: Warner

Tenorsaxofonist Joshua Redman (24) heeft, anders dan zijn vader Dewey, weinig ambitie om modern te zijn. Zijn kostuum is een "sportcombinatie' anno '60 en zijn muziek past daar bij. Zijn debuut-cd die eenvoudig Joshua Redman heet, opent met een lekkere blues en bevat ook verder niets verkeerds. In Monks Trinkle Tinkle klinkt hij een beetje als Sonny Rollins, in zijn eigen stukken Echoes, Tribalism en Sublimation heel veel als wijlen John Coltrane.

De reden dat Redman, volgens het inlegvel briljant student medicijnen en sociologie, tenslotte de muziek in ging, zal wel zijn dat muziek hem nog gemakkelijker af gaat. Dat de begeleiding van o.a. bassist Christian McBride al even moeiteloos klinkt, geeft het luisteren naar deze cd iets heel dubbelzinnigs: het klinkt perfect maar waar is het goed voor? Deze koek is toch al lang verorberd? Sunny Side of the Street heet het tiende stuk van deze cd. Wie wil horen of deze zondagskinderen op het podium even feilloos voor de dag komen kunnen daarvoor op 9 juli terecht op het North Sea Festival in Den Haag.

Joshua Redman: Joshua Redman (Warner Bros 9362-45242-2). Distributie: Warner

    • Frans van Leeuwen