De strijd in groep A van de nacompetitie krijgt ...

De strijd in groep A van de nacompetitie krijgt een vrijwel perfecte finale.

Fortuna kwam gisteravond dank zij een soepele overwinning op NEC (5-0) in punten op gelijke hoogte met Heerenveen. Woensdag volgt in Friesland de ontknoping. De uitgangspositie van Fortuna is door een beter doelsaldo iets gunstiger. De Limburgers hebben in Heerenveen aan een gelijkspel voldoende om het eredivisieschap te behouden.

Fortuna had in de matig bezette Baandert weinig van NEC te vrezen. De Nijmeegse formatie, die de derde wedstrijd binnen zes dagen afwerkte, maakte een uitgebluste indruk. De semiprofs van trainer Jan Pruijn hadden in hun laatste wedstrijd van het uitgerekte seizoen niets meer te verliezen. Slechts bij een monsterzege zou NEC nog een minieme kans op promotie maken. De bezoekers geloofden geen moment in een wonder. Barmentloo, Nysäther (2x), Anton Janssen en Usta maakten de doelpunten.