AVRO: halve ton boete voor reclame

HILVERSUM, 14 JUNI. Het Commissariaat voor de Media heeft de AVRO een boete van 50.000 gulden opgelegd wegens ongeoorloofde reclame in het programma Muziekmozaëk.

Presentator Willem Duys besprak eind november in zijn wekelijkse muziekprogramma op zondagochtend uitgebreid het boekje Poste Restante van Gerard Cox. Volgens het Commissariaat heeft Duys daarbij nadrukkelijk de luisteraars aangespoord nog voor de Sinterklaas-viering tot aankoop van het boekje over te gaan. Verder heeft het media-commissariaat de TROS een boete van 10.000 gulden opgelegd wegens het tonen van een automerk in het televisie-programma Vocaal Centraal, ook in november. Deze boete is relatief laag, omdat de TROS aannemelijk heeft gemaakt dat de externe producent wegens tijdgebrek het merk niet heeft afgeplakt.