PvdA verliest niet meer zetels na kwestie Ter Veld

DEN HAAG, 12 juni. Het wegsturen van staatssecretaris Ter Veld (sociale zaken) heeft voorlopig geen negatieve gevolgen voor de kiezersaanhang van de Partij van de Arbeid.

Volgens opiniepeilingen die deze week zijn uitgevoerd lijdt de Partij geen verder verlies. Het bureau NSS Marktonderzoek peilde een gelijke aanhang (28 zetels) als de week ervoor. Het Nipo noteerde een lichte stijging van de kiezersgunst: van 16 naar 17,3 procent. De partij komt daarmee in dit onderzoek aan een zetelaantal van 27. De afgelopen weken scoorde de PvdA in de peilingen van het Nipo elke week lager dan de voorafgaande. Een derde bureau, Interview, peilde vorige maand na de presentatie van de omstreden bezuinigingsplannen op de bijstand een aanhang van 23 zetels.