Politie in actie tegen drugsrunners R'dam

ROTTERDAM, 12 JUNI. De Rotterdamse politie en de verkeerspolitie hebben gisteravond en vannacht opgetreden tegen zogenoemde drugsrunners.

Dat zijn mensen die tegen betaling op de snelweg per auto klanten lokken voor de verkoop van verdovende middelen in drugspanden. In totaal werden 25 personen gearresteerd. Onder hen zaten drugsrunners, maar ook dealers of bewoners van gebruikerspanden. De actie werd tegen 2.00 uur afgesloten. Aan de actie deden 60 politiemensen mee. De politie is zes panden ingegaan. De grootste hoeveelheid drugs die in beslag werd genomen was 50 tot 100 gram herone. Verder werden zes boetes voor snelheidsovertredingen uitgedeeld. In één pand werden drie illegalen aangetroffen. Drugsrunners opereren vooral op de A16, vanaf de Belgische grens tot aan Rotterdam. Potentiële klanten zoeken ze in auto's met Franse en Belgische kentekens. Die worden met gebaren of desnoods door hun auto klem te rijden naar verkoopadressen in de Maasstad gelokt.