Kunstwerken tijdens en bij afbraak KunstRai gestolen

AMSTERDAM, 12 JUNI. Tijdens en na de negende KunstRai, die vorige week van 2 tot en met 6 juni in de Rai in Amsterdam werd gehouden, is een aantal kunstwerken met een gezamenlijke waarde van enkele tienduizenden guldens gestolen.

Het grootste werk dat is gestolen is het doek van 5 bij 2 meter dat geschilderd is door de kunstenaarsgroep After Nature, bestaande uit drie gebroeders Donker uit Leiden. Zij schilderden gedurende de KunstRai bezoekers en beurspersoneel. Het nog natte paarsrode doek, met daarop zes levensgrote figuren geschilderd is tijdens een eetpauze tijdens de afbraakochtend na de beurs gestolen. De kunstenaars schatten de waarde van het werk op 30.000 gulden.

Tijdens de beurs zijn kleinere, makkelijk onder de jas mee te nemen kunstwerken gestolen, zoals een tekening op een bronzen paneeltje van Kries Sommers uit de stand van galerie Van Rijsbergen uit Rotterdam. Uit stand van de galerie Peninsula uit Eindhoven werd een schilderij op een houten paneeltje van Giovanni Dalessi gestolen. De dief of dieven hebben de kunst op de laatste beursdag vorige week zondag weggenomen.