Witschge: "Volgend jaar bij Bordeaux'

MADRID, 11 JUNI. Richard Witschge voetbalt volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid bij de FC Bordeaux.

Zijn huidige club, de FC Barcelona, heeft gisteren een principe-akkoord gesloten met de Fransen. De transfersom bedraagt naar verluidt 300 miljoen gedevalueerde peseta's, honderd miljoen minder dan de Catalanen in 1990 voor Witschge aan Ajax betaalden. Witschge, die destijds door Barcelona-trainer Johan Cruijff "de beste nr. 10 van de wereld' werd genoemd, heeft zich in de afgelopen seizoenen geen vaste plaats in het elftal weten te veroveren. Dit jaar stond hij nog slechts zes keer in de basisopstelling en tien keer mocht hij invallen. In 770 minuten maakte de aanvallende middenvelder in totaal twee doelpunten. “Ik heb nog niet getekend, maar als alles goed gaat speel ik volgend jaar in Bordeaux,” zei Witschge gisteren tegen Spaanse journalisten. Aangezien ook nog altijd de in een vormcrisis verkerende spits Christo Stoichkov kandidaat is om deze zomer bij Barcelona te verdwijnen, vermoedelijk naar Italië, is Cruijff nu naarstig op zoek naar een nieuwe buitenlander om zijn ploeg een extra impuls te geven. Bovenaan zijn verlanglijst staat de PSV'er Romario. Het bestuur van zijn club zou de gevraagde transfersom voor de Braziliaan echter veel te hoog vinden. Het voelt meer voor het huren van Brian Laudrup en/of Stefan Effenberg van het Italiaanse Fiorentina, dat volgend jaar in de tweede divisie speelt.