Tribunaal mogelijk bij Congresgebouw

DEN HAAG, 11 JUNI. Het internationale tribunaal voor de berechting van oorlogsmisdadigers uit het voormalige Joegoslavië in Den Haag wordt mogelijk in verschillende kantoren in de omgeving het Congresgebouw gehouden.

De gemeente heeft bevestigd dat een VN-delegatie onlangs naar gebouwen van Aegon Verzekeringen aan het Churchillplein en Shell Pensioenfonds aan de Eisenhowerlaan heeft gekeken. De gebouwen komen op korte termijn gedeeltelijk leeg te staan. De VN hebben voor de staf van procureur en rechters ongeveer 17.000 vierkante meter kantoorruimte nodig. Behalve aan zittingszalen is er ook behoefte aan faciliteiten om verdachten vast te houden. De VN-ploeg van ongeveer 380 mensen, die de procureur en de elf rechters bijstaat, omvat 67 man bureaupersoneel voor de openbare aanklager, 14 man ter ondersteuning van de verdediging, 11 secretaresses voor de rechters en 288 man griffie-personeel.