POMPOENSOEP

Voor het gemak heb ik bij dit recept een keukenmachine gebruikt voor het pureren van de pompoen en de soep pas later gezeefd. U kunt die stap echter weglaten en de soep vlak voor het serveren zeven. Het is dan wel iets zwaarder werk, maar de soep wordt er wel gladder van.

Voor 4 tot 6 personen:

circa 400 gram verse pompoen, geschild en in blokken gesneden

15 gram boter

1 sjalotje, gesnipperd

7 deciliter kippebouillon

7 deciliter melk

snufje kruidnagelpoeder

1 theelepel suiker

2 theelepels vers citroensap

paar druppels Tabasco

zout

1 deciliter slagroom

6 dunne plakken sinaasappel ter garnering, desgewenst.

Doe de blokken pompoen, boter en sjalotjes in een grote magnetronschaal en dek die af. Zet circa 8 minuten in de magnetron op 100 % (650 watt), of tot de pompoen gaar is. Laat de pompoen even afkoelen en pureer hem dan in een keukenmachine. Doe de gepureerde pompoen en rest van de ingrediënten, behalve de slagroom, in een grote magnetronschaal. Schep alles goed om. Dek de schaal af en zet haar circa 6 minuten in de magnetron op 100 %, waarbij u de soep één keer roert. U kunt nu de soep desgewenst zeven. Roer er de slagroom door en zet nog 3 minuten in de magnetron op 100 % tot de soep warm is. Dien de soep onmiddellijk op en garneer desgewenst met dunne plakken sinaasappel.

    • Kim Maclean