Gefeliciteerd met uw vliegtuig

Bandi, een Hongaar, wilde op zijn landje langs de snelweg van Wenen naar Boedapest een wegrestaurant bouwen. Niet een gewoon gebouw met een terrasje ervoor, maar hij droomde over iets bijzonders, een plekje waar mensen naar uitkeken tijdens een lange rit of een blokje om voor zouden rijden. “Het zou leuk zijn als ik een immens groot houten paard neer zou kunnen zetten,” dacht Bandi, “of een vliegtuig misschien. Maar waar kan ik een oud vliegtuig kopen?”

Dat is nodig, verduidelijkt Pruym, omdat de groei er voor de banken zo langzaamaan wel uit is. De markt is nagenoeg verdeeld en het aantal van 15 miljoen Nederlanders groeit weinig meer. Daarbij komt dat mensen geneigd zijn minder traditioneel te sparen. “Wat kunnen wij dan nog doen?”

    • Florence van Berckel