Franse politie pakt sekteleden op

PARIJS, 11 JUNI. De Franse politie heeft de afgelopen twee dagen in acht plaatsen in het land veertig volwassenen en 130 kinderen aangehouden die behoren tot de sekte Famille d'Amour.

Dertig volwassenen bevonden zich gisteravond nog in hechtenis, verdacht van het aanzetten tot prostitutie bij kinderen. Twaalf arrestanten zijn vanmorgen in staat van beschuldiging gesteld. De kinderen, baby's van drie maanden en tieners tot vijftien jaar, zijn ondergebracht in kindertehuizen. De Famille d'Amour komt voort uit "Enfants de Dieu', een sekte die in 1978 in Frankrijk werd verboden. Enfants de Dieu (kinderen van God) kwam voort uit "Teens for Christ', een beweging die in 1968 in Californie werd opgericht door de voormalige methodistische dominee David Berg. Een jaar later, nadat hij 'met God in contact was getreden', veranderde Berg zijn naam in Moise David. In 1973 kondigde hij "flirty-fishing' af als methode om nieuwe aanhangers te verwerven: jonge meisjes werden aangezet tot prostitutie "uit liefde voor Jezus'.