Foto: LONDEN - 17 september 1936. Marlene ...

Foto: LONDEN - 17 september 1936. Marlene Dietrich aan tafel met de acteur Douglas Fairbanks junior (links) en de zanger Richard Tauber in het Savoy Hotel in Londen na afloop van een liefdadigheidsconcert.

Deze nog ongepubliceerde foto maakt deel uit van de collectie van Peter Hunter (79). Hunter, de zoon van fotograaf Erich Salomon, heeft zich bijna een halve eeuw ingezet voor de verspreiding van het werk van zijn vader die in de oorlog in een concentratiekamp is omgebracht. Aan zijn eigen werk kwam hij niet meer toe. Kort geleden heeft Hunter zijn fotocollectie van ongeveer 8.000 negatieven overgedragen aan het Nederlands Fotoarchief in Rotterdam. Een monografie van de foto's van Peter Hunter is in voorbereiding. Cultureel Supplement, pagina 1: Vraaggesprek met Peter Hunter