Dura Bouw ziet omzet fors dalen

Dura Bouw uit Rotterdam, een bouwonderneming werkzaam op het gebied van woning- en utiliteitsbouw en projectontwikkeling, heeft het jaar 1992 afgesloten met een omzet van 499 miljoen gulden, waaruit na belastingen een winst resulteerde van 6,6 miljoen gulden.

Dit resultaat geeft een flinke daling weer ten opzichte van 1991 toen nog 530 miljoen gulden omzet en 9,7 miljoen gulden winst na belastingen werd gerealiseerd. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening zakte in tot 10,2 miljoen gulden, een daling van 37 procent ten opzichte van de 16,2 miljoen gulden in 1991.

De omzetdaling was vooral terug te voeren tot de woning(nieuw)bouw die verminderde van 197 miljoen tot 134 miljoen gulden. De omzetstijging in utiliteitsbouw en onderhoudswerken kon dat niet opvangen. Vorig jaar telde Dura Bouw gemiddeld 976 medewerkers, hetzelfde aantal als in 1991.

De directie verwacht dat de omzet dit jaar weer zal achterblijven bij die van het voorgaande jaar en dat het netto resultaat op hetzelfde niveau zal uitkomen.