Siemerink zet negatieve traditie op gras voort

ROTTERDAM, 10 JUNI. De voortekenen waren al ongunstig. In de drie voorgaande afleveringen van het grastennistoernooi in Rosmalen struikelde Jan Siemerink steeds in de tweede ronde. Deze traditie werd gisteren voortgezet. Na in de eerste ronde de Amerikaan Weiss gemakkelijk te hebben teruggewezen (6-2, 6-2), was de Fransman Arnaud Boetch, de nummer 29 van de wereld, te sterk: 6-3 en 6-7.

Siemerink had de laatste twee ontmoetingen met de Fransman ook al verloren. Dat was vorig jaar op het hard court van Key Biscayne en dit voorjaar op het tapijt van Milaan. Maar ook op gras bleek de 24-jarige Boetch, in Rosmalen als achtste geplaatst, goed uit de voeten te kunnen. Dat bewees hij al vorig jaar op Wimbledon door in de derde ronde van Wimbledon Krajicek te verslaan.

De eerste set ging gisteren afgetekend naar Boetch. Siemerink verloor twee maal zijn opslag en in de vier games waarin de Fransman serveerde, kwam hij tot slechts vijf punten. Vier hiervan kwamen nota bene tot stand na een dubbele fout van Boetch. De tweede set verliep beter. In de zevende game brak Siemerink zelfs door de opslag van Boetch. Prompt verspeelde de Nederlander echter zijn eigen opslagbeurt op love. Toch kreeg de steeds vaker uit frustratie met zijn racket smijtende Siemerink in de tiebreak nog de kans een derde game te forceren. Hij nam een voorsprong van 5-3 maar Boetch kwam terug en verzilverde bij 6-5 het eerste matchpoint.