Plegers incest doodden pasgeboren baby's

HEERDE, 10 JUNI. Een vader en zijn vriend die twee zusjes uit Elburg jarenlang hebben verkracht blijken een aantal bij één van de meisjes verwekte kinderen om het leven te hebben gebracht. In enkele gevallen werd abortus gepleegd. Dat heeft een woordvoerder van de regionale politie Noord- en Oost-Gelderland vanochtend meegedeeld.

De politiewoordvoerder wil bevestigen noch ontkennen dat het gaat om één van de twee zusjes uit Elburg, die twee jaar geleden aangifte gedaan hebben van incest en verkrachting. De vader en zijn vriend, die later met één van de meisjes trouwde, zitten gevangenisstraffen van zeven en drie jaar uit voor de incest, die met zware mishandelingen gepaard ging.

Zij zijn nu opnieuw aangehouden voor de aangifte die één van de meisjes gedaan heeft. Ook de moeder van de meisjes, die inmiddels weer vrij was, is opnieuw aangehouden. Twee verdachten hebben volgens de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Na de aangifte van incest werden ook een broer van de meisjes en enkele kennissen aangehouden.

Niet bekend