Hagemeyer neemt Duitse Fröschl over

Het handelshuis Hagemeyer heeft de elektronische groothandel Fröschl Regensburg in München overgenomen.

Het Duitse bedrijf heeft een omzet van 85 miljoen gulden.

Daarnaast heeft Hagemeyer zijn belang in Fröschl & Co vergroot van 70 tot 74,4 procent. Voor de financiering van de transacties zal geen beroep worden gedaan op de kapitaalmarkt. “We financieren deze overname uit eigen middelen”, liet Hagemeyer bestuursvoorzitter A.H. Land vanmorgen desgevraagd weten. Hagemeyer verwacht direct een positieve bijdrage aan de winst per aandeel. Het handelshuis wil de komende twee jaar de elektrotechnische divisie verder uitbreiden. “Tussen nu en eind 1995 moet de omzet in deze divisie groeien van de huidige 1,1 miljard tot 2,5 miljard gulden”, aldus Land. Hagemeyer behaalde het afgelopen jaar ruim 103 miljoen gulden winst op 3,4 miljard gulden omzet.