Geen dagelijkse prijs Staatsloterij

DEN HAAG, 10 JUNI. Het plan van de Staatsloterij om vanaf het najaar dagelijkse trekkingen te houden is van de baan. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich gisteren hiertegen uitgesproken.

Staatssecretaris Kosto van Justitie liet doorschemeren het standpunt van het parlement te zullen eerbiedigen. PvdA, VVD, SGP en GPV vinden om uiteenlopende redenen dat de Staatsloterij het voorbeeld van Lucky Ten, die al wel dagelijks loten trekt, niet mag volgen. De liberaal Dijkstal noemde de “snode plannen” van het vaderlandse gokinstituut maatschappelijk zeer onwenselijk. De PvdA wees erop dat deze voormalige overheidsloterij vijf procent van de opbrengst van de krasloten ontvangt als compensatie voor teruglopende inkomsten. “Dan kun je niet elke dag ook nog gaan trekken”, meende woordvoerder Zijlstra.