Foto: ROTTERDAM - Op het plein bij het Maritiem ...

Foto: ROTTERDAM - Op het plein bij het Maritiem Museum ligt, gehavend en wel, de catamaran "Zeeman' waarmee de zeezeiler Henk de Velde in mei voor de Portugese kust verongelukte.

Op 20 december vertrok De Velde voor een non-stop-solorace rondom de wereld . Na vijf maanden op zee botste hij voor de kust van Portugal op een drijvende container waarna hij het bewustzijn verloor en dagenlang stuurloos ronddobberde. Na een intensieve zoektocht werden de zeiler en zijn catamaran op zee aangetroffen. Eind mei keerde hij, na een verblijf van een week in een Portugees ziekenhuis, terug in Nederland. De verwachting is dat het schip, onderdeel van een tentoonstelling over catamarans, de trekpleister wordt van de zomertentoonstelling in Rotterdam. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)