EG bezorgd over wapens van Iran

LUXEMBURG, 10 JUNI. De EG deelt de grote zorgen van de VS over de opbouw van het arsenaal massa-vernietigingswapens in Iran.

De EG zal bestuderen op welke manier zij kan bijdragen om te voorkomen dat Iran zijn programma's op het gebied van atoomwapens, chemische en biologische wapens en raketten verder uitbreidt. De Deense EG voorzitter Helveg Petersen heeft dat gisteren in Luxemburg gezegd na afloop van een gesprek met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Warren Christopher. Als het aan Washington ligt, legt de EG de uitvoer van zogeheten dual use-goederen naar Iran stil om zo het land te dwingen zijn gedrag te veranderen. Dual use-goederen hebben behalve civiele ook militaire toepassingen, zoals bepaalde computers, chemicaliën en precisie-instrumenten.