Skinhead voorzitter CD-jongeren

AMSTERDAM, 9 JUNI. De onlangs opgerichte jongerenafdeling van de Centrumdemocraten (CD) heeft een voorzitter aangesteld die in 1986 was betrokken bij een vechtpartij met fatale afloop op het NS-station in Hilversum.

De voorzitter, de 24-jarige M. van der Grind uit Zaandam, behoorde tot het groepje skinheads dat een jongen uit Huizen aanviel. Het slachtoffer werd doodgestoken. Van der Grind is wegens zijn aandeel in deze vechtpartij veroordeeld tot 12 weken gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk.

Van der Grind is de uitgever van het blad "Hou-Kontakt', een blad dat door tegenstanders wel wordt omschreven als “nazi-skinblaadje”. Ook was hij de mede-organisator van een concert van de twee extreem-rechtse bands Skullhead en Squadron dat in oktober vorig jaar werd verboden.

Niet bekend