Prince verandert naam in

MINNEAPOLIS, 9 JUNI. De Amerikaanse popster Prince heeft ter gelegenheid van zijn 35ste verjaardag een andere naam aangenomen. Dat heeft zijn zaakgelastigde gisteren bekend gemaakt. Vanaf nu wil Prince aangeduid én aangesproken worden met een combinatie van het symbool voor een man (cirkel met pijltje) en voor een vrouw (cirkel met kruisje). Probleem daarbij is dat Prince niet aangegeven heeft hoe zijn nieuwe "naam' uitgesproken moet worden.

Prince, die ook aankondigde dat hij na zijn komende Europese tournee de samenwerking beëindigd met zijn begeleidingsgroep The New Power Generation, heeft het nieuwe teken dat zijn naam aanduidt eerder gepubliceerd: het was de titel van zijn laatste album (1992) en was afgebeeld op de buitenhoes. Bij een signeersessie, onlangs in Atlanta, Georgia, tekende Prince al met zijn nieuwe symboolnaam. (AFP)