KAASTAART MET VERSE VRUCHTEN

Voor dit recept hebt u een magnetron-tulbandvorm nodig. Die kunt u heel eenvoudig zelf maken. Neem een soufflékom van 1 1/2 liter inhoud en zet een omgekeerd glas in het midden. Zorg dat het glas niet verschuift wanneer u het taartmengsel erin giet. Neem het glas voorzichtig uit de taart voor u hem uitstort.

Voor 8 tot 10 personen

Kaastaart:

500 g ricotta

500 g mascarpone

100 g kristalsuiker

2 eetlepels bloem

3 middelgrote eieren

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

500 g verse aardbeien, kroontjes verwijderd en in plakken gesneden

2 tot 3 kiwi's, geschild en in plakken gesneden

250 g verse ananas, in blokjes gesneden

Doe alle ingrediënten voor de kaastaart in de kom van een keukenmachine en draai tot een glad geheel. Doe het kaasmengsel in een magnetronschaal van 2 liter inhoud. Verhit het mengsel 6 tot 8 minuten in de magnetron op 100 % (650 watt), waarbij u 3 keer klopt.

Vet intussen een magnetron-tulbandvorm licht in met wat plantaardige olie. Giet er het kaasmengsel in en zet de tulband 8 tot 10 minuten in de magnetron op 50 %, tot het kaasmengsel bijna gestold is. Dek de kaastaart af met aluminiumfolie en laat circa 30 minuten nagaren. Zet de afgekoelde taart 3 tot 4 uur in de koelkast tot hij volledig stevig is.

Ga met een mes langs de rand en stort de staart op een een dienschaal. Garneer de taart rondom en in het midden met de verse vruchten.

    • Kim Maclean