VN onderzoeken bloedbad in Liberia

NEW YORK, 8 JUNI. Secretaris-generaal Boutros Boutros-Ghali van de Verenigde Naties heeft gisteren zijn speciale gezant voor Liberia verzocht een onderzoek in te stellen naar het bloedbad bij de hoofdstad Monrovia van afgelopen weekeinde.

Daarbij werden volgens de laatste schatting 300 mensen gedood. De VN-gezant, de Jamaicaan Trevor Livingston Gordon Somers, arriveert vandaag in Liberia. Overlevenden van de slachtpartij op de reusachtige Firestone-rubberplantage ten noordoosten van Monrovia, hebben militieleider Charles Taylor ervan beschuldigd achter de moorden te zitten, maar deze heeft alle verantwoordelijkheid van de hand gewezen. De slachting onder de vluchtelingen op de plantage heeft tot een nieuwe stroom vluchtelingen in Liberia geleid. (Reuter, AP)