NEC behoudt na zege uitzicht op promotie

NIJMEGEN, 8 JUNI. Na de eerste helft van de nacompetitie in poule A loopt een tobbende eredivisieclub parallel met twee goedwillende eerste-divisieclubs. Na NEC - Fortuna Sittard (2-1) hebben alle drie clubs, Heerenveen incluis, een overwinning behaald.

Dick Eijlander hield de promotiekansen van NEC gisteravond overeind. De invaller kopte in de laatste minuut op aangeven van Aalbers de winnende treffer binnen. Een beslissing die weinigen van de drieduizend toeschouwers nog voor mogelijk hadden gehouden aan het einde van een wedstrijd die zeker in de tweede helft dreigde te verzanden in oeverloos gezoek naar kansen.

Voor NEC was de 2-1 een hart onder de riem in een drukke periode. De ploeg speelt drie wedstijden in zeven dagen, donderdag komt Heerenveen naar Nijmegen.

Gisteren had de thuisclub de luxe van een vroeg en een laat doelpunt. In de vijfde minuut zorgde Crüden voor 1-0. Hij sprong na een vrije trap van De Romijn het hoogst en knikte de bal beheerst in de hoek.

Fortuna's coach Dekker reageerde snel. De wanorde in de verdediging loste hij op door de falende Vergoossen na achttien minuten te wisselen voor Barmentloo. Door de verbeterde organisatie ontstond aandacht voor eigen offensieve acties in Limburgse gelederen. Doelman Brookhuis hield NEC lang overeind, maar vier minuten voor de rust was ook hij echter machteloos toen Paul Janssen ongehinderd een hoekschop van Driessen mocht verlengen: 1-1. De koppositie van Fortuna werd op de valreep toch nog minder waard door de ingeving van Eijlander, die Gliatis was komen vervangen. De ploeg uit Sittard dankt de eerste plaats nu slechts aan het iets betere doelsaldo.