HARTIGE POFFERTJES

Deze poffertjes kunnen geserveerd worden als borrelhap, als feestelijke tractatie op een kinderpartijtje maar ook als "groente' bij een warme maaltijd.

De poffertjes worden gemaakt met behulp van een pak poffertjes-mix en met verschillende hartige ingrediënten gevuld, zoals: ansjovisrolletjes uit blik, even aangefruite sliertjes prei, geraspte kaas, verkruimelde tonijn uit blik, maskorrels, stukjes paprika, kleine stukjes gerookte zalmsnipper, plakjes ham, stukjes kip met kerriepoeder, gekookte linzen met mangochutney, gebraden gehakt waar verse kruiden doorheen zijn geroerd, plakjes champignon, Roquefortkruimels enz.

Maak het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pak klaar. Lepel het beslag in de poffertjespan en druk de vulling diep in het beslag. Bak de poffertjes aan beide kanten lichtbruin.

Serveer bij een hoofdgerecht dat bijvoorbeeld bestaat uit gegrillde lamshaasje drie verschillende, met groente gevulde, poffertjes per persoon: één gevuld met prei, één met linzen en één met mas.

Uiteraard kan het bakken van deze poffertjes aan kinderen worden overgelaten.

    • Anne Scheepmaker