Clinton benoemt nieuwe chef communicatie

WASHINGTON, 8 JUNI. President Clinton heeft vice-stafchef van het Witte Huis Mark Gearan (36) benoemd tot zijn nieuwe directeur communicatie als opvolger van George Stephanopoulos. De benoeming werd gisteren bekendgemaakt door David Gergen, sinds vorige week Clintons persoonlijk adviseur in media-aangelegenheden en voorheen woordvoerder van de Republikeinse presidenten Nixon, Ford en Reagan. “Het is nu tijd om de bladzijde om te slaan. De relatie tussen het Witte Huis en de pers is helemaal niet zoals het moet zijn”, zei Gergen.

Vorige week werd al bekend dat Stephanopoulos (32), die een slechte relatie met de media had en Clinton niet kon behoeden voor publicitaire missers, een rol achter de schermen krijgt als adviseur van Clinton. Dee Dee Myers blijft de perssecretaris van het Witte Huis en zal de persontmoetingen in de ochtend verzorgen. Mark Gearan zal sommige ontmoetingen in de middag houden.

Gearan was woordvoerder van de Democraat Michael Dukakis tijdens diens mislukte presidentscampagne in 1988 en vervolgens directeur van de vereniging van Democratische gouverneurs. Clinton had hem leider van zijn verkiezingscampagne willen maken, maar Gearan sloeg dit voorstel om persoonlijke redenen af. Hij was wel een van de mensen die vorig jaar de strategie bedachten waarmee Clinton de beschuldigingen van huwelijksontrouw en ontduiking van de dienstplicht wist te weerleggen. Later leidde Gearan de campagne van vice-presidentskandidaat Albert Gore. (Reuter,AP)