Basketballer Petrovic verongelukt

NEW YORK, 8 JUNI. De Kroatische basketballer Drazen Petrovic, die uitkwam voor New Jersey Nets, is gisteren bij een auto-ongeluk in Duitsland om het leven gekomen.

De dood van de 28-jarige ster-basketballer werd in New York bekend gemaakt door zijn manager Nicholas Goyak. Petrovic, winnaar van het zilver in Barcelona, was een van de succesvolste spelers uit de Amerikaanse profliga. In 1988 maakte Petrovic de overstap naar het buitenland toen hij voor Real Madrid ging spelen. Vervolgens vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij eerst uitkwam voor de Portland Trailblazers. In 1991 tekende Petrovic een contract met de New Jersey Nets. Deze club bood de Kroaat, die naar Europa wilde terugkeren, onlangs een contract van 15 miljoen dollar (27 miljoen gulden) voor vijf jaar. (AFP/Reuter)