Allen verliest voogdijzaak van Mia Farrow

NEW YORK, 8 JUNI. De Amerikaanse regisseur Woody Allen (57) heeft de strijd met zijn ex-vriendin actrice Mia Farrow (48) over de voogdij van hun drie kinderen verloren.

In een uitspraak waarin Allen hevig werd gekritiseerd, zei de rechter te betwijfelen of Allen ooit geschikt zou zijn voor het vaderschap en veroordeelde zijn liefdesaffaire met Farrows 22-jarige geadopteerde dochter Soon-Yi. Rechter Elliot Wilk bepaalde ook dat Allen ten minste zes maanden zijn 7-jarige geadopteerde dochter Dylan niet mag zien, omdat ze een therapeutische behandeling moet ondergaan. Farrow had Allen beschuldigd van incest met het kind. Allen heeft dit altijd ontkend. Het enige dat de rechter Allen heeft toegestaan is een derde wekelijks bezoek, onder toezicht, met zijn 5-jarige natuurlijke zoon Satchel, die hij nu twee keer per week ziet. Allen en Farrow waren dertien jaar samen, maar gingen vorig jaar uit elkaar nadat Farrow naaktfoto's had gevonden die Allen had gemaakt vann Soon-Yi. (Reuters)