ROUGE d'AMOUR

Wanneer ik hem spreek, informeer ik altijd wat voor combinatie er die ochtend op de ontbijtbordjes prijkte. Nooit warme toast met oranjemarmelade of beschuit met oude Goudse maar altijd verse vruchtensalade, die iedere dag een andere samenstelling heeft. De heer in kwestie is van een bijzonder slag, dat nog niet zo lang voorkomt op deze aardkluit. Hij vindt het een waar genoegen zijn levensgezellin iedere morgen - ja, ook op maandag - te verwennen met een ontbijt bestaande uit verschillende verse vruchten, bijeengebracht op de kleur van het vruchtvlees: aparte kleurcombinaties, dat is de nevenattraktie. De smaakcombinatie wordt daardoor vaak een grote verrassing. Soms zoekt hij het in dezelfde tonen, dan weer in contrasten. Hij "schildert' wat weg daar aan het aanrecht op de vroege ochtend, deze fakkeldrager. Met permissie van zijn gezellin, hierbij één van zijn verrukkelijke combinaties, die namens mij de wereld ingaat onder de naam: Rouge d'Amour.

Voor 2 personen:

400 gram aardbeien

1/8 watermeloen (segment van circa 600 gram)

sap van 1/2 kleine citroen

1-2 eetlepels suiker

Spoel de aardbeien onder stromend water, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Snijd van het segment watermeloen het vruchtvlees los van de schil. Snijd het vruchtvlees overdwars in dikke plakken. Halveer de verkregen driehoeken watermeloen telkens tweemaal zodat uit elk stuk 4 driehoekjes worden verkregen ter grootte van de aardbeien. Wip met de punt van een mesje de zwarte zaadjes voorzichtig uit het vruchtvlees. Doe aardbeien en watermeloen in een kom, strooi de suiker erover en besprenkel het geheel met citroensap. Schep de vruchten voorzichtig om en laat ze 15 minuten (of langer) staan, alvorens ze te serveren.

    • Florine Boucher