Marinier in Cambodja zwaar gewond door mijn

DEN HAAG, 7 JUNI. Een 36-jarige luitenant-ter-zee uit Den Helder is gisteren in Siem Reap in Cambodja ernstig gewond geraakt.

De man stapte op een mijn, waardoor een deel van een voet werd weggeslagen. Bovendien brak zijn onderbeen op een aantal plaatsen. Dat heeft een woordvoerder van de marine bekendgemaakt. Zaterdagavond liep een aantal voertuigen bij Siem Reap op mijnen. Het Nederlandse Mine Clearing Supervising Team, waarvan de man deel uitmaakt, werd verzocht een kijkje te nemen. Het team ging zondag per helikopter naar het gebied. Tijdens de werkzaamheden stapte de luitenant op een mijn. Hij is lid van de duik- en demonteergroep van de marine. De man is per helikopter naar Bangkok naar het Royal Thay Airforce Hospital vervoerd. De stafarts van de marine is op weg naar Thailand om te bekijken wat er moet gebeuren. Vorige maand raakten vijf Nederlandse soldaten in het noorden van Cambodja gewond bij een schietpartij met de Rode Khmer. Zij zijn terug in Nederland en houden geen blijvend letsel aan hun verwondingen over.