EDCC wil notering parallelmarkt kwijt

Na gedurende tien jaar genoteerd te zijn geweest aan de parallalemarkt van de Amsterdamse Effectenbeurs heeft het bestuur van European Development Capital Corporation besloten de noteringsovereenkomst te beëindigen.

Volgens EDCC geeft het grote verschil tussen de beurskoers en de intrinsieke waarde enerzijds en de uiterest geringe omzet anderzijds de aandeelhouders niet de mogelijkheid hun bezit op een aantrekkelijke wijze te verhandelen. Daarnaast biedt het de vennootschap geen mogelijkheid om kapitaal aan te trekken op redelijke condities.

Aandeelhouders zullen in de gelegenheid worden gesteld om gedurende zes weken hun aandelen aan de vennootschap aan te bieden voor 6,25 gulden, overeenkomende met de gemiddelde beurskoers van de maanden maart, april en mei.

Met een groep aandeelhouders wordt onderhandeld omtrent aankoop van hun pakket tegen genoemde prijs. De waardeontwikkeling van de aandelen EDCC is weinig indrukwekkend. Eind 1983 stond de intrinsieke waarde per aandeel op 18,50, ruim tien jaar later, eind december 1992, wordt een waarde per aandeel getoond van 8,29 dollar. Vrijdag was de slotnotering 7,60 gulden na een hoogste koers voor dit jaar van 8,90 gulden (4 januari).

In het jaarverslag bericht EDCC dat in 1992 de intrinsieke waarde per aandeel met 18 procent terugliep. Eind 1992 had EDCC 18,9 miljoen dollar genvesteerd in 37 bedrijven bij een totaal aan activa van 20,7 miljoen dollar.