Den Bosch hoopt op stunt van Graafschap in de nacompetitie

DEN BOSCH, 7 JUNI. FC Den Bosch en zijn coach Hans van der Pluym hopen in de nacompetitie op een stunt van het na twee wedstrijden al uitgeschakelde De Graafschap tegen NAC. Na de gemakkelijke winst (4-1) van Den Bosch op De Graafschap, is dat een hoop waar weinig leven in zit.

In het vrijwel lege stadion De Vliert speelde Den Bosch zijn derde wedstrijd in zes dagen na een zeer teleurstellend seizoen. De twee elftallen die door NAC al waren verslagen, stonden voor hun laatste kans. Den Bosch was bereid daar ook echt voor te vechten. “De Graafschap”, meldde de vertrekkende coach Simon Kistemaker, “ontleent zijn waarde aan vechtlust en mentaliteit. Wanneer die er niet zijn, zoals zondagmiddag, dan blijft er maar een simpel ploegje over.”

Tegen dat ploegje durfde Den Bosch in de achterhoede zonder libero te spelen en dat leek moediger dan het was. De Doetinchemse aanval maakte er nauwelijks iets van: een enkele kans en een doelpunt (van Trentelman) na een hoekschop omdat de verdediging van Den Bosch uiterst onattent was.

De Graafschap kon de verdediging niet gesloten houden omdat de Bossche aanvallers aanmerkelijk vaardiger waren dan de spelers uit Doetinchem. Derksen opende de score en na de gelijkmaker van Trentelman was de kleine spits nog twee keer zeer attent. Nijhuis scoorde 4-1 uit weer een vrije kans. Op dat moment was er nog ruim een half uur te spelen.

Den Bosch had in één wedstrijd een mogelijk beslissend doelsaldo kunnen opbouwen, maar slechts Derksen was produktief. Netten, Smeets, Laisina, Verhoeven en Benkirane hadden met iets meer rust en overzicht een belangrijk aandeel kunnen leveren in een voor de nacompetitie opmerkelijke score. Dat het niet gebeurde stelde coach Van der Pluym enigszins teleur, want al heeft zijn ploeg de kans nog in eigen hand, de greep erop is uiterst losjes.