Aérospatiale wil met Dasa in raketten

IBIZA, 7 JUNI. De Franse vliegtuigbouwer Aérospatiale praat met Deutsche Aerospace (Dasa), onderdeel van het Duitse industriële concern Daimler-Benz, over samenvoeging van de rakettenproduktie. Dat heeft de topman van het Franse concern, Louis Gallois, zaterdag gezegd.

De twee ondernemingen voegden vorig jaar al hun helicopter-activiteiten samen onder de naam Eurocopter. Verder werken Dasa en Aérospatiale al via een joint venture samen bij de produktie van onder meer anti-tankraketten. Ook zijn zij partners in Airbus Industrie, het Europese vliegtuigbouwconsortium. Daaraan doen ook Spanje en Groot-Brittannië mee.

“Dasa ligt voor ons als partner voor de hand”, zei Gallois. Over de voortgang van de gesprekken wilde hij niet uitweiden. Wel durfde de Aerospatiale-topman verder in de toekomst te kijken. Na een samengaan met Dasa kan volgens hem ook samenwerking met British Aerospace (BAe) en Matra-Hachette tot de mogelijkheden gaan behoren.

Ook banden met de Franse producent van de elektronica en militaire apparatuur Thomson-CSF sloot Gallois niet uit. Naar verluidt zouden de gesprekken met Dasa in september concrete resultaten moeten opleveren. (Reuter)