Korpsen werken politietams tegen

DEN HAAG, 5 JUNI. De 25 regiokorpsen werken werken nog lang niet allemaal eendrachtig aan de vorming van de vijf politieteams die de georganiseerde criminaliteit in ons land moeten gaan bestrijden.

Dat zei H.P. Wooldrik, hoofd directie politie van het ministerie van justitie, gisteren in Maastricht tijdens het congres "Criminele Vermogens'. Om dat te veranderen moeten, aldus Wooldrik, de korpsen en arrondissementen binnen het openbaar ministerie beter gaan samenwerken en meer van hun autonomie opgeven. Volgens Wooldrik is een aantal regiokorpsen nauwelijks bereid één procent van het personeel af te staan wat nodig is voor de vorming van de vijf superteams. Op basis van de nota “Georganiseerde criminaliteit, dreigingsbeeld en aanpak”, besloten de procureurs-generaal vorig jaar tot de oprichting van vijf landelijke politieteams. Minister Hirsch Ballin (justitie) trok vijftig miljoen gulden uit.