GARNALENSATÉ

Voor 4 tot 6 personen:

400 gram grote garnalen

2 eetlepels dikke kokosmelk

2 theelepels sesamolie

2 grote uien

2 tenen knoflook

1 eetlepels arachide-olie

2 theelepels vijfkruidenpoeder

2 eetlepels satésaus

2 theelepels kerriepoeder

1 eetlepel Chinese wijn (desgewenst)

1 theelepel suiker

zout

Pel de garnalen en verwijder de grauwe darmkanalen. Doe de garnalen in een kom, voeg de kokosmelk en de sesamolie toe en schep goed om. Pel de uien en snijd ze in vieren en dan in partjes. Hak de knoflook. Warm een magnetron bruineerschaal 6 minuten voor op

100 % (650 watt). Giet er de arachide-olie op en zet de schaal 1 minuut in de magnetron op 100 %. Schep er de ui en knoflook op en laat 2 minuten bakken op 100 %. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de garnalen) toe en zet 2 minuten in de magnetron op 100 %. Doe het uienmengsel over in een kom. Rijg de garnalen aan satéstokjes en giet de marinade bij het uimengsel. Leg de garnalen op de bruineerschaal en zet die 2 minuten in de magnetron op 100 %, waarbij u de schaal één keer draait. Schep de inhoud van de kom over de garnalen en zet die nog 2 minuten in de magnetron op 70 %. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean