Oudste renner leidt in Giro

DOZZA, 4 JUNI. Bruno Leali, met zijn 35 jaar de oudste van het 160 man sterke Giropeloton, heeft de rose leiderstrui. Eerste in het klassement van een grote ronde, dat was hem niet eerder gelukt in de twintig ronden van Italië en Frankrijk die hij begon.

Leali heeft in het algemeen klassement van de Ronde van Italië zes seconden voorsprong op Indurain, die in de rit van gisteren door een valpartij wat achterop raakte. Indurain maakt zich meer zorgen over een verkoudheiddie hij tijdens de etappe over 184 kilometer van Senigallia naar Dozza, gewonnen door de Italiaan Fabiano Fontanelli, opliep.

In de Dauphiné Libéré heeft Raul Alcala de zaken weer volledig naar zijn hand gezet. De Mexicaan beheerste de tijdrit over 45 kilometer.

Het enige opmerkelijke in de derde etappe van de Ronde van Asturië was de sprint aan het slot van de 184 kilometer tussen Posada en Aviles. Laurent Jalabert uit de ploeg van Breukink was het snelst. (AFP/ANP)