Kamer wil weer langer vergaderen

DEN HAAG, 4 JUNI. De Tweede Kamer schakelt weer over op het "zware' schema van drie vergaderdagen per week. Het experiment met twee vergaderdagen, dat begin dit jaar is ingevoerd, is uitgelopen op een mislukking.

De griffie van de Tweede Kamer heeft vorige week aangekondigd dat het oude schema met vergaderingen op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 8 juni weer in werking treedt. De woordvoerders van CDA, PvdA en VVD zullen er bij Kamervoorzitter Deetman op aandringen de proef met korter vergaderen te staken. Beperking van het aantal vergaderdagen was een idee van de CDA- en PvdA-fractievoorzitters Brinkman en Wöltgens. De gedachte was dat Kamerleden hierdoor meer tijd zouden hebben om het land in te trekken en contact met de "achterban' te onderhouden.

Volgens de Kamerleden werkt het verkorte schema niet. Van de bezoeken aan de kiezers in het land komt niets terecht en er bestaat inmiddels een achterstand bij de parlementaire behandeling van ongeveer dertig wetsvoorstellen.