Jongenskoor tegen documentaire

ALKMAAR, 4 JUNI. Het bestuur van het Noordhollands Jongenskoor heeft donderdag bekendgemaakt dat zij de NCRV verbiedt een documentaire over de vereniging uit te zenden.

Het bestuur wenst het koor niet te laten fungeren “als decoratie-element” in een film over pedofilie. De NCRV en haar Amsterdamse produktiebedrijf Lagerstee hebben in een reactie laten weten niet op voorhand bereid te zijn aan de sommatie gevolg te geven. In opdracht van de NCRV en met financiële steun van het Filmfonds heeft de producent een documentaire vervaardigd over de persoonlijke beleving van pedofilie. Daarbij vervult het jongenskoor een rol, omdat het enkele jaren geleden een legaat van ruim twee ton uit de nalatenschap van een pedofiele onderwijzer ontving. Drie pedofiele mannen, die in de documentaire over hun geaardheid vertellen, blijken bovendien regelmatige bezoekers van de concerten van het koor. Woensdag doen de drie partijen een laatste poging tot een oplossing te komen.