Fusie van twee antiekbeurzen

AMSTERDAM, 4 JUNI. De antiquarenbeurzen PAN Amsterdam en de Oude Kunst- en Antiekbeurs in Delft hebben besloten samen te gaan. Dit najaar, van 9 tot en met 17 oktober, houden zij onder de naam PAN Amsterdam de eerste gezamenlijke beurs in de nieuwe Parkhal van de Rai.

Het beschikbaar komen van deze accommodatie heeft een rol gespeeld bij het besluit tot de fusie: daar kunnen alle ruim honderd deelnemers exposeren. Nederland is hiermee het eerste land in Europa met een internationale kunst- en antiekbeurs in het voorjaar, de European Fine Art Fair in Maastricht, en een nationale manifestatie in het najaar.

Er heeft altijd een verschil in karakter bestaan tussen de 45 jaar oude, meer gevestigde Delftse beurs en de pas in 1987 opgerichte PAN. De deelnemers aan de Pictura Antiquairs Nationaal (PAN) scheidden zich in 1986 juist van Delft af omdat ze de organisatie en de accommodatie ontoereikend vonden.