Foto:.

Foto:

Samen met zijn Berlin Quartett heeft de schilder, beeldhouwer, dichter en schrijver Armando gisteravond het startsein gegeven voor het cultureel festival in Amersfoort dat direct of indirect in het teken staat van zijn persoon.

Armando (Amsterdam, 1929) heeft zijn jeugd doorgebracht vlakbij het "Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort'. Veel van wat hij later zou doen verwijst naar zijn ervaringen daar. De Zonnehof biedt een overzicht van zijn schilderijen, tekeningen en beelden. Tot 9 juni zijn er her en der in de stad literaire bijeenkomsten, muziekuitvoeringen en filmvoorstellingen en in het Theater De Lieve Vrouw wordt behalve een bokswedstrijd ook een aantal theatervoorstellingen gegeven. De galeries in Amersfoort laten foto's en thema-exposities zien die met Armando in verband staan. Inl. 033-633034. (foto NRC Handelsblad / Freddy Rikken)