Coach Engelsen zondebok bij pers

LONDEN, 4 JUNI. De Britse pers heeft eensgezind Graham Taylor als zondebok gekozen voor de nederlaag met 2-0 van Engeland in Noorwegen.

“Gooi hem eruit”, was de kop van de Daily Mirror. “Je tijd is voorbij.” “Taylor, Engelands vijfde bondscoach sinds we 27 jaar geleden zo glorieus de wereldbeker wonnen, moet nu plaats maken voor nummer zes. Niet volgende maand, niet volgende week, maar nu.” Today riep uit: “You're a loser, Taylor”. Ook bij de Times werd de pen in gal gedompeld: “Van de eerste minuut was Engeland weinig meer dan een stel onbehouwen balwegtrappende optimisten”.

Peter Swales, de voorzitter van de Engelse voetbalbond, sprak echter zijn vertrouwen in Taylor uit, kort nadat 95 procent van de ondervraagden in een televisie-programma had duidelijk gemaakt dat de coach moest opstappen.